Suosimme eettisiä materiaaleja ja paikallista valmistusta.

 

Hopea: käytämme joko 100% kierrätettyä tai reilua hopeaa. Käytännössä tämä tarkoittaa reilua palkkaa kaivajille ja vähemmän päästöjä ympäristöön. Hopeaosat valmistuvat käsityönä omalla pajallamme.

Kulta: käytämme joko 100% kierrätettyä tai ekokultaa Lapista. Lapin ekokulta kaivetaan lapiolla ja erotellaan pelkän veden avulla. Näin ympäristöön koituu vähemmän haittoja. Myös kaivajille maksetaan reilu palkka. Kultaosat valmistuvat käsityönä omalla pajallamme.

Korukivet: Namun oman malliston koruissa käytämme eettisesti hankittuja suomalaisia kiviä, jotka myös hiotaan käsin Suomessa. Vähemmän lentokilometrejä tarkoittaa vähemmän saastetta.

Jalokivet: Välittämämme jalokivet puolestaan ovat läpinäkyvästi ja vastuullisesti tuotettuja tarkoin valituilta kumppaneiltamme. Pystymme takaamaan jokaisen kiven alkuperän, sillä ostamme kivet suoraan kaivoksilta. Teemme yhteistyötä vain luotettavien kaivoskumppaneiden kanssa. Päätuotteemme ovat vastuullisesti tuotetut Rock creek safiirit Montanasta, joita myymme yksinoikeudella Suomessa. Meillä on yhteistyösopimus Sri Lankalaisen hiomon kanssa, jolloin pystymme tarjoamaan jalokiviä kilpailukykyisillä hinnoilla.  Sri Lankan yhteistyökumppanimme on perheyritys, joka tarjoaa töitä noin kahdellekymmenelle hiojalle, joista pääosa on naisia. Työ takaa heille toimeentulon. Lisäksi työntekijöille tarjotaan terveydenhuolto, eläkerahasto, sekä normaalit sairas- ja vuosilomat. Olemme varmentaneet kumppanimme toimintatavat vierailemalla paikanpäällä hiomolla. Lentokilometrien hiilijalanjäljen hyvitämme istuttamalla puita One tree planted organisaation kautta.

Korurasiat: korurasiamme ovat eko-merkittyjä ja täysin kierrätettävissä.