Skip to main content

Välittämämme jalokivet ovat läpinäkyvästi ja vastuullisesti tuotettuja tarkoin valituilta kumppaneiltamme. Pystymme takaamaan jokaisen kiven alkuperän, sillä ostamme raakakivet suoraan kaivoksilta. Teemme yhteistyötä vain luotettavien kaivoskumppaneiden kanssa.

Montanan safiirit:

Safiiri on kova ja kestävä jalokivi, ja värisävyjä on lukemattomia. Safiirin kovuus on 9 Mohsin asteikolla, eli kovuudessa safiiri häviää vain timantille. Safiiri ei myöskään lohkea yhtä helposti kuin timantti. Se on siis korukäyttöön erittäin hyvä jalokivi.

Upeissa väreissä hehkuvia Rock Creek- safiireita löydetään Montanan osavaltiosta USA:sta. Safiirit erotellaan modernilla kalustolla korkeiden luonnonsuojelustandardien mukaisesti. Kaivoksella on käytössä uusinta teknologiaa hyödyntävät laitteistot, ja esimerkiksi oma vedenpuhdistuslaitos, joka kierrättää samaa vettä useaan kertaan. Kiviä on saatavilla ilman käsittelyä, sekä lämpökäsiteltyinä. Lämpökäsittely tehdään myös Montanassa, eikä käsittelyssä käytetä mitään ylimääräisiä aineita, pelkkää lämpöä. Lämpökäsittely vahvistaa värejä, sekä sulattaa mahdollisia rutiilisulkeumia tehden kivistä puhtaampia. Jokaisen safiirin kohdalle on merkitty onko kivi lämpökäsitelty vai käsittelemätön.

Luc Yenin spinellit ja akvamariinit:

Spinelli on kaunis jalokivi, jonka hinta-laatusuhde on hyvä. Spinellin kovuus on Mohsin asteikolla 8, joten se sopii korukäyttöön erittäin hyvin. Spinellistä löytyy myös useita värisävyjä, joista verkkokaupassamme on esillä erityisesti sävyjä vaaleanpunaisesta punaiseen.

Akvamariini kuuluu berylliryhmään ja on tunnettu kauniista turkoosinsinisestä sävystään. Kovuudeltaan akvamariini on Mohsin asteikolla 7,5-8, eli se soveltuu hyvin korukäyttöön. Mikäli kivi asetetaan sormukseen, on kuitenkin kiinnitettävä huomiota istutukseen, jotta kivi ei ole alttiina iskuille. Riipuksissa ja korvakoruissa kiveä voi huoleti käyttää.

Kaupasta löytyvät spinellit ja akvamariinit tulevat Luc Yenin alueelta Vietnamista. Kivien kaivajat ovat tyypillisesti riisin viljelijöitä, jotka saavat lisätuloa kivien kaivamisesta. Spinelliä ja akvamariinia löytyy Luc Yenin alueelta yleisesti, jolloin kiviä saatetaan kaivaa vaikka omalta takapihalta. Koska kaivostoiminta on pienimuotoista ja tapahtuu omassa lähiympäristössä, pidetään myös luonnosta hyvää huolta.  Tässä verkkokaupassa olevat spinellit ja akvamariinit ovat kaikki käsittelemättömiä.

Hionta:

Kivet hiotaan Sri Lankassa tarkoin valitun yhteistyökumppanimme perhehiomossa. Edustajamme on käynyt paikan päällä varmistamassa tehtaan työolot, ja pidämme yhteyttä tehtaaseen säännöllisesti. Tehdas työllistää noin kaksikymmentä hiojaa, joista suurin osa on naisia. Hiojat saavat palkan lisäksi terveydenhuollon ja kerryttävät eläkettä. Myös loma-ajat ja vapaapäivät kuuluvat tehtaan työntekijöille, eikä ylityötä teetetä. Tehdas menee kiinni aina viideltä. Palkka on paikalliseen elintasoon verrattuna hyvä, ja hiojilla on myös mahdollisuus yletä työssä raakahiojasta hiojamestariksi, jolloin myös palkka luonnollisesti nousee. Lentokilometreistä koituvia päästöjä kompensoidaan hiilineutraaleiksi. Istutamme puita One tree planted -organisaation kautta luonnon moninaisuuden suojelemiseksi.