Namu on aarre

Synkkä metsä. Reppu hiostaa selkääsi, mutta jatkat matkaa. Olet tehnyt taustatyön huolellisesti, mutta on silti epävarmaa löydätkö etsimäsi. Kuljet väistellen oksia. Ne raapivat paljaita käsivarsiasi. Jylhät kalliot. Sankat kuusikot. Saavut määränpäähäsi ja alat tutkia ympäristöä lähemmin. Käännät kiven toisensa jälkeen. Ei mitään. Tunnit kuluvat. Juuri kun aiot luovuttaa, huomaat jotain kiiltävää vasaraniskusi jäljiltä. Kyykistyt nostamaan sen käteesi. Siinä se on. Aarre, jota lähdit etsimään. Kaunis, läpinäkyvä, upean värinen kivi. Ilo kuplii sisälläsi. Vaivasi palkittiin.

Korujeni tarina alkaa Suomen ikivanhasta kallioperästä. Se on vanhinta kallioperää koko Euroopassa. Vahvojen luonnonvoimien vaikutuksesta maankuoren sisässä syntyneet kivet ovat ainutlaatuisia aarteita miljoonien vuosien takaa. Niissä kaikuu historia, aitous, luonnollisuus. Yhdistettynä vähäeleiseen muotoiluun, näistä kivistä syntyy ajattomia koruja, jotka kestävät katseita. Pyrkimykseni on tuoda puhtaan luontomme parhaat aarteet sinun ulottuvillesi.

Koruni sopivat sinulle, jos olet sielultasi ikuinen seikkailija. Jos kannat sisälläsi halua uppoutua tutkimattomiin maailmoihin ja sukeltaa salaisuuksien teille. Jos haluat etsiä, ja jos haluat löytää. Olet löytänyt aarteesi.

Arvot

Vastuullisuus. Käytän koruissani kierrätyshopeaa. Kivet ovat suomalaisia korukiviä, ja tulevat kumppaneilta, joihin luotan. Osan kivistä kerään myös itse. Näin voin varmistua siitä, että sekä luontoa, että ihmisiä kohdellaan oikein. Myös korurasiat, joita käytän ovat eko-sertifioituja.

Käsityö ja laatu. Sekä kivien käsittely, että korujen valmistus tapahtuu käsityönä pajallani Mynämäellä. Kivien viistehiontaan käytän suomalaista hiojaa. Kontrolloitu valmistusprosessi alusta loppuun takaa korujeni korkean laadun. Valmistan korut pienissä erissä ja jokaisella korulla on oma sarjanumero. Kivien väri ja muoto vaihtelevat hieman, sillä yksikään kivi ei ole toisensa kaltainen. Tämä takaa sen, että saat omaksesi todellisen aarteen.

Välittäminen. Välitän ympäröivästä maailmastamme ja koska minulla on mahdollisuus auttaa muita, koen sen velvollisuudekseni. Lahjoitan 10% tuotosta hyväntekeväisyyteen. Tällä hetkellä tuen suomalaisen hyväntekeväisyysjärjestön projektia köyhien nepalilaisten vuoristokylien hyväksi. Voit lukea lisää projektista osoitteessa www.fida.info

Namu Jewelleryn perustaja ja suunnittelija on diplomigemmologi Mari Ruohomäki D.G.Fin AJP GIA. Hänen korujaan on nähty muunmuassa Vogue-lehdessä. Hän on jalokivi-intoilija, korujen rakastaja, vaimo ja neljän lapsen äiti. Kahviaddikti ja innokas puutarhuri. Myös elinikäinen oppija, joka aina etsii uusia tapoja, joilla tehdään yhä eettisempiä koruja.